Jeugdsentiment van de bovenste (zolder)plank

Wat is Pinterest toch een geweldig medium! Afgelopen week zag ik bij mijn vriendin Fauve een foto voorbij komen van een Duftimolen. De vrouwen van mijn leeftijd weten als het goed is meteen waar ik het over heb. Voor anderen zal het waarschijnlijk klinken als een keukengerei of iets in die trant. Bij het zien van de foto sloeg mijn hart even over. Die molen had ik vroeger ook. En met een beetje mazzel lag die molen nog ergens stof te happen op de zolder van mijn moeder. Het telefoontje naar Den Helder was dan ook snel gepleegd. Nog geen uur later belde mijn moeder terug met de heuglijke mededeling dat zowel mijn Duftimolen als mijn Duftihuis bij haar op zolder lagen te wachten tot het moment dat ik moeder zou worden van een dochter. De timing van Fauve was dus perfect.

Je zult begrijpen, dat ik na dat telefoontje geen minuut meer rustig zat. Ik wilde die Duftischatten met eigen ogen zien. En vooral: ik wilde ze met eigen neus ruiken. De poppetjes roken namelijk allemaal naar bloemetjes. Gelukkig heb ik een hele lieve wederhelft en Tyno stelde gisteren voor om na mijn werk direct door te rijden naar Den Helder. Dat hebben we gedaan. Naarmate we dichterbij kwamen, werd ik steeds enthousiaster. Ik wist namelijk dat er, naast de bloemenpopjes, ook nog een een aantal originele My Little Pony’s op zolder moesten liggen. Om nog maar te zwijgen over Barbies…

Dus na een kopje koffie zijn we de zolder opgedoken en daar lag het kostbare goed keurig opgeborgen op me te wachten. En wat schetste mijn verbazing: de Dufti’s ruiken nog net als vroeger. Ik heb besloten om niet te lang stil te staan bij het chemische karakter van die geurstoffen, want hé, ik leef nog steeds en ik wil dit euforische gevoel vooral niet kwijtraken voorlopig. We hebben de auto volgeladen met Barbies, Duftihuizen, My Little Pony’s en als klap op de vuurpijl ook nog een Troeliewoelie. Ja mensen, ik ben gelukkig. Ik weet dat mijn dochter voorlopig nog niet met deze schatten kan spelen, maar ik heb mezelf voorgenomen om de komende jaren elke dag even naar onderstaande foto te kijken. Gewoon, omdat ik er zo blij van word… <3

speelgoed

Geef een reactie